Reigerstraat 37
2802 EM Gouda
0182 515 657
directie.degoudakker@degroeiling.nl

Zebrapad, hoe doe je dat?

08-01-2019

Zebrapad, hoe doe je dat?

'Altijd oversteken bij het zebrapad hoor. Want daar heb je voorrang. Maar kijk uit: veel auto's rijden gewoon door.' Dat is ongeveer de boodschap die we aan onze kinderen geven. Voor kinderen is zo'n tegenstrijdig advies lastig te hanteren. Tegelijk is het een goede kennismaking met de realiteit in het verkeer: 'We hebben verkeersregels, maar…'.

Deelnemen aan het verkeer betekent: laten zien wat je van plan bent én rekening houden met anderen. Zo gaat het ook bij het oversteken van een zebrapad. Leer uw kinderen dat zij duidelijk laten zien dat ze willen oversteken: je kijkt naderende bestuurders aan en let op wat ze doen. Pas als ze stoppen, loop je naar de overkant. En je steekt je hand even op: 'Bedankt!'.

Zebrapaden - hoe zit dat ook al weer?

Daarom is het voor u als ouder goed om nog eens deze twee bijzondere verkeersregels door te nemen die gelden bij zebrapaden:

  • Bestuurders (ook fietsers) die het zebrapad naderen, moeten voorrang verlenen aan voetgangers die op het punt staan om over te steken of al aan het oversteken zijn.
  • Auto's mogen niet stilstaan op het zebrapad en ook niet binnen 5 meter voor of voorbij deze oversteekplaats.