Reigerstraat 37
2802 EM Gouda
0182 515 657
directie.degoudakker@degroeiling.nl

Groep 1/2

Daar sta je dan……als echte Goudakker kleuter !
 
Het is zover, de dag waar je zolang naar uitgekeken hebt is gekomen. Net 4 jaar oud en je grote rugzak voelt nog wat onwennig op je rug. Je bent klaar voor je eerste echte dag als kleuter. Je hangt jouw jas netjes op aan het haakje waar jouw naam al bij staat. De juf staat al in de deuropening op je te wachten en is blij je te zien. Ook de kinderen in de klas zijn blij dat je er bent en dat je vanaf nu echt bij de groep zal horen. In de kring staat jouw stoel al klaar en kun je als je wilt meteen met een leuke startopdracht aan de slag. Helemaal zelf of gezellig samen met degene die jou heeft gebracht.

Na het horen van de tweede bel verlaten alle ouders/verzorgers de klas en kan de lesdag echt beginnen ! We starten de dag altijd met een kring waarbij we elkaar begroeten en aandachtig naar elkaars verhalen luisteren. Na de kring mag je in de hoeken spelen of gaan werken met de uitdagende werkjes uit de kasten. Tegen tienen laat de juf met behulp van een belletje en een liedje weten dat het tijd is geworden om met elkaar te gaan opruimen. Wanneer je klaar bent met het opruimen van je eigen werkje ga je natuurlijk even kijken of je een ander kind kunt helpen als dat nodig is.

Alles opgeruimd ? Dan is het nu tijd om die mooie rugzak uit de gang te halen en je pauzehapje er uit te halen. We zingen een gezellig eet- en drink lied en genieten samen van onze beker of pakje en ons stukje fruit of koek. De juf leest voor of we kijken een kort filmpje op het digibord. Na het eten en drinken breng je je tas weer naar de gang en gaan we verder met een taal of rekenactiviteit. We maken bv met elkaar een woordweb over een nieuw thema of we oefenen met cijfers of kleuren en vormen.

We vinden het ook heel erg belangrijk dat je leert wat samenspelen en samenwerken is. Dat je lief voor elkaar moet zijn en dat iedereen anders is en dat dat mag. Op school en natuurlijk ook thuis leer je steeds meer dingen zelf te doen. Je gaat zelf naar de wc en het uit -en aantrekken van je kleding voor de gymles gaat ook steeds makkelijker. Je wordt iedere dag een beetje groter en zelfstandiger en dat is heel erg fijn.

Aan het einde van de ochtend gaan we of naar de gymzaal of naar buiten waar we ook weer verschillende leuke materialen hebben om mee te spelen. Buiten leren we ook dat we soms op onze beurt moeten wachten en dat het helemaal niet eng is om te vragen of je met iemand mee mag spelen. Om 12 uur  ga je lunchen, wat betekent dat je op school een zelf meegebrachte boterham eet samen met de andere kinderen en de juf. 

Ook in de middag werk en speel je weer fijn in de hoeken of met ontwikkelingsmateriaal uit de kast en doen we diverse taal en-of reken of knutselactiviteiten. Aan het einde van de dag gaan we vaak nog even lekker uitwaaien op het plein. Om 14.15 uur gaan we in de rij naar buiten om naar huis te gaan. Jouw handje in die van een van je nieuwe vriendjes of vriendinnetjes.

Daar zie je papa of mama al staan. Je zegt even tegen de juf dat je ze ziet en dan mag je gaan. Tot morgen school ! Tot morgen juf !
 
Je kunt niet wachten om te vertellen hoe ontzettend leuk het was ……deze allereerste echte schooldag !